JÄRELVAADATAV: Tartu Ülikool ootab heategevusõhtul annetusi Ukraina üliõpilaste heaks  

24. märtsil kl 17.00 korraldas Tartu Ülikool Ukraina üliõpilaste toetuseks heategevusõhtu, kus Venemaa ajaloo uurija David Vseviov, rahvusvahelise õiguse ekspert Lauri Mälksoo, mälupoliitika uurija Heiko Pääbo ja meediaekspert Maia Klaassen arutlesid Ukraina ning Venemaa teemadel. Ekspertide arutelu saab järelvaadata.  

Heategevusõhtu eesmärk oli koguda annetusi Tartu Ülikooli Ukraina stipendiumi fondi, et pakkuda ülikooli Ukraina kodanikest bakalaureuse- ja magistriastme üliõpilastele majanduslikku tuge õpingute jätkamiseks. Paljud neist on sõja tõttu sattunud raskesse olukorda ja ehkki ülikool on nad õppemaksust juba vabastanud, vajavad nad toetust igapäevaseks toimetulekuks. 

Arutelus osalesid 

  • ajaloolane ja Venemaa ajaloo uurija David Vseviov, kes rääkis vene mõttemallide jõulise konstrueerimise juurtest ja ajaloolistest mustritest, 

  • rahvusvahelise õiguse uurija Lauri Mälksoo, kes selgitas Venemaa arusaama rahvusvahelisest õigusest, 

  • mälupoliitika uurija Heiko Pääbo, kes kõneles imperialistlike ja rahvuslike narratiivide kooseksisteerimise võimatusest, ning 

  • meediauurija Maia Klaassen, kes rääkis infohäiretest, kahjulikest ja eksitavatest narratiividest ning vaadete põrkumisest sotsiaalmeedias. 

Arutelu juhtis Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Vassil

Tartu Ülikool kutsub üles toetama Ukraina noori, et nende haridustee ülikoolis ei katkeks. „Ülikool on juba vabastanud nad õppemaksust ja andnud neile erakorraliselt stipendiume. Need on Eestis elavad Ukraina noored, kellel ei ole enam oma pere materiaalset toetust ja kes ei saa minna ka kodumaale õppima, sest seal käib sõda. Stipendiumifondi eesmärk ongi tagada neile materiaalne turvalisus,“ ütles Tartu Ülikooli rahvusvahelise koostöö juht Kristi Kerge.

Ootame stipendiumifondi annetusi nii ettevõtetelt kui ka eraisikutelt. Annetada saab veebilehe ut.ee/anneta või alloleva QR-koodi kaudu. 

Arutelu kanti üle ka Tartu Ülikooli Facebooki lehel ja Postimehe veebilehel.  

Ava makselahendus QR-koodiga!

Image
QR-kood!
e-kiri

PPA kinnitab, et Tartu Ülikoolile saadetud pommiähvardus on petukiri

Tartu Ülikool, arvutikasutaja

Välisveebi menüüvaade ja otsing on saanud uue välimuse

peahoone_tuledes _ Andres Tennus .jpeg

Eestikeelne ülikool saab 103-aastaseks